Abeceda uspjeha – Jasna Bajraktarević

Izvodi iz knjige „Abeceda uspjeha i dobrog života & Tajne i vrline uspješnih“, autora Kemala Balihodžić, iz životne priče  prof. dr. Jasne Bajraktarević:

Svojom pozitivnom pričom inspiriše i afirmiše poslovni uspjeh, a posebno mladih. Ima sjajnu karijeru, sa posebnim obilježjima.

Bajraktarević: Da bi ste uspjeli u životu morate da se potrudite da samo u dvije stvari ne napravite grešku: u izboru onoga čime ćete se baviti u životu i izboru partnera sa kojim ćete dijeliti čitav svoj život. U obe te stvari ja sam napravila dobar izbor, pa je puno lakše u životu. Psihologija je mnogo više od mog poziva i zanimanja. To je moja životna filozofija i način na koji doživljavam život. Ona je osnovni segment svega što radim u životu, odnosa komunikacije ljudi, bavljenja sobom, prepoznavanja sebe i implementiranja mene kao ličnosti u odnosu na ono čime se bavim. Kada spojite i napravite taj autentični osjećaj zadovoljstva izborom posla, onda je sve ostalo posljedica vašeg prvobitnog izbora. Psihologija je nešto što osjećam mnogo više i 24 sata živim, pokušavam i moj glavni cilj je napraviti sponu između psihologije onoga što ona može i ljudi koji mogu da je konzumiraju. U tome sam našla svoje zadovoljstvo i zaista jednu ogromnu sreću baveći se time odakle kreće taj prvi korak od hiljadu kojeg čovjek napravi da bi generalno uspio u životu. Bez obzira šta mi smatrali, uspjeh predstavlja izbor onoga što zaista jeste i čemu pripadate.

Nema komentara