Abeceda uspjeha – Mirza Hrustemović

Izvodi iz knjige „Abeceda uspjeha i dobrog života & Tajne i vrline uspješnih“ autora Kemala Balihodžić, iz životne priče Mirze Hrustemović:

 Nedamo nikome pardona

Dugo godina djelujete u invalidskom sportu, koji je recept da se bude uspješan u sportskim aktivnostima, kao i u ostalom? Šta stavljate na prvo mjesto?

Hrustemović: Moje je mišljenje da smo mi, građani BiH, od rođenja imali sve uslove za lični razvoj, bolji od bilo koga drugog – pogotovu u odnosu na ex Jugoslaviju. Zato moramo stvarati svoj proizvod. Mene nikada nije interesovala taktika Irana ili koga drugog, dakle mi smo stvarali svoju taktiku. Znao sam u sebi da imamo tehniku, snagu, kvalitet, kombinatoriku… Jednostavno imali smo svoje proizvode koje smo davali na tržištu drugima kao jedan brend, kvalitet što se i pokazalo. Mi i mimo terena dok radimo neke stvari, sve stavljamo u kontekst pariteta, mi iz Bosne protiv svih ostalih. Nikome ne damo pardona ni u čemu. Onog momenta kada smo prvi put postali prvaci Evrope, svi su počeli prilaziti, čak i jedna arogantna Holandija. Sada smo prijatelji sa svima, zovu nas. Imamo poziv iz Brazila, sve nam plaćaju, imaju želju da napreduju u sjedećoj odbojci jer znaju da smo mi taj brend. Njemci nas pozivaju da treniramo sa njihovom selekcijom. Imamo i privatne, prijateljske konekcije.“

Nema komentara