Abeceda uspjeha – Nihad Imamović

Izvodi iz knjige „Abeceda uspjeha i dobrog života & Tajne i vrline uspješnih“ autora Kemala Balihodžić, iz životne priče Nihada Imamović:

 Što zamislili to i realizovali

Vi ste jedan od idejnih začetnika ASA Prevent Grupacije, u određenom datom trenutku sa određenom ekipom saradnika koje izuzetno cijenite, dragi su vam, to su sigurno iskreni prijatelji, možete li nam da opišete taj dio kada je ta ideja sinula možemo da tako kažemo, kada se ekipa počela okupljati u realizaciju projekta.

Imamović: U novembru 1995. moj prijatelj i poslovni partner Nijaz Hastor poslije rata je prvi put došao u Sarajevo. Razgovarali smo u općini Stari Grad gdje sam tada bio predsjednik Izvršnog odbora, upitao me imam li namjeru da ostanem u politici ili da se bavim strukom. Bez dvoumljenja sam rekao da imam namjeru baviti se strukom, politika me ne interesuje. Napravili smo koncept, koji je hvala Bogu nakon više od 15 godina dao rezultate. Koncept je u početnoj fazi bio trgovina, jer nije bilo uslova za proizvodnju, a konačan cilj je bio proizvodnja. Išli smo u tom pravcu i danas od 4.500 zaposlenih, 3.500 radi u proizvodnji. To je proizvodnja isključivo za izvoz. Okupili smo ljude iz svih oblasti, prije svega finansija koji su dali veliki doprinos da se ovo danas napravi, bude temelj za dalji razvoj kompletnog sistema ne samo u Bosni i Hercegovini nego i šire. Što smo zamislili to smo realizovali čak i više.“

Nema komentara