Abeceda uspjeha – Midheta Kurspahić

Izvodi iz knjige „Abeceda uspjeha i dobrog života & Tajne i vrline uspješnih“ autora Kemala Balihodžić, iz životne priče Midhete Kurspahić:

Vi ste u posljednje dvije decenije jedan od najuglednijih bh. novinara, sa sadašnje distance rasvjetlite početne ambicije u gradnji uspješne karijere!

Kurspahić: Mora se priznati, spomen televizije kao medija izaziva lijepe konotacije. Taj medij živjela sam gotovo 25 godina, ali ne zbog tih lijepih konotacija. I zato, ne bih rekla ambicije, prije bih to nazvala želja da radim, da učim, spoznajem šta je to novinarstvo u pravom smislu, u praksi. Sjediti u amfiteatru, učionicama na fakultetu i učiti novinarstvo, a ne „osjetiti“ posao je, kao da učite o plivanju, a voda vam ni na dohvat ruke nije. I stoga, već na drugoj godini fakulteta počinjem volontirati u Drugom programu Radio Sarajeva. Pokucala sam na vrata i pitala: Da li mi dozovoljavate da učim s vama?  U početku je to učenje podrazumijevalo trening u pisanju vijesti o zadanoj temi i vremenom osvrta, reportaža do komentara. Moj tadašnji mentor bio je Esad Cerović, urednik u Drugom programu Radio Sarajeva. Tako je  počelo…“

Nema komentara