Travnik – Obilježavanje dana općine – Promocija knjige Abeceda uspjeha i dobrog života & Tajne i vrline uspješnih, autora Kemala Balihodžića

U okviru obilježavanja Dana općine Travnik održana je promocija  knjige „Abeceda uspjeha i dobrog života & Tajne i vrline uspješnih“, autora Kemala Balihodžića, koju je izdalo IP Svjetlost Sarajevo. Recenzenti knjige su: prof. dr. Dželal Ibraković, prof. dr. Jasna Bajraktarević i mr. Esma Palić. Knjigu su promovirali: mr. Nusret Abdibegović, dr. Mirsad Granov i mr. Enisa Žunić. Moderator je bila Vildana Kalčo a izdvojene citate iz knjige čitala je Zlata Imamović.Abeceda uspjeha i dobrog zivota Travnik (58)

Dobrodošlicu u ime domaćina prisutnima poželio Admir Hadžiemrić, načelnik općine Travnik.Abeceda uspjeha i dobrog zivota Travnik (16)

Kako je istaknuto na promociji knjiga obiluje edukativnim i obrazovnim sadržajem, poučna, interesantna i priželjkivana za sve uzraste, namijenjena čovjeku – lično. Jača unutarnji psihološki aspekt dokazivanja i uspjeha, pobuđuje, podstiče i afirmiše pozitivnu energiju. Posebno su izdvojena poglavlja: Kur'an i Biblija o uspjehu, na prikladan način rasvjetljava šta o uspjehu i dobrom životu govore istočnjački šta zapadnjački psiholozi uspjeha. U poglavlju Tajne i vrline uspješnih obrađene su 54 životne priče (uspješnih) iz različitih sfera djelovanja, sudbina, sredina i zemalja.Abeceda uspjeha i dobrog zivota Travnik (139)

-Neizmjerno sam sretan što sam sreo i upoznao sjajne ljude sa kojima ovu knjigu poklanjam Vama, koji su iskazali iskrenu spremnost u otkrivanju svojih tajni kako su postali uspješni. Taj poklon i dar je velikodušan. Kroz obrađene 54 životne priče prijatelja iz Evrope, Azije, Amerike i Australije, iz različitih sfera i oblasti, različitog intelektualnog i obrazovnog nivoa otkrivaju se unutarnji burni životni uvjeti čovjeka – ličnosti, u periodu od 1960-te pa do sada. Knjiga predstavlja i svojevrsno svjedočanstvo vremena u kojem su globalni, regionalni i lokalni društveni tokovi i pojave imali snažne refleksije na životne sadržaje i kvalitet života ljudi, što budućim generacijama može biti od koristi u pravljenju životnih izbora i uspostavljanju vlastitih formula uspjeha i sreće. Prilazio sam ljudima koji su bili spremni i htjeli da svojim životnim pričama otkrivaju tajne, upornost u dogovaranju kako uspjeti i dobro živjeti. Na tome veliko im Hvala. Knjiga Abeceda uspjeha i dobrog života & Tajne i vrline uspješnih u cjelosti, figurativno rečeno obuhvata cjelokupan život, od rođenja do kraja izvršavanja misije ovozemaljskog života. To je knjiga života i mudrosti, za pozitivno jačanje ličnosti, pobuđuje, pospješuje i afirmiše pozitivnu energiju u čovjeku. Posebno biranim riječima dati su ključevi rješavanja problema  mobinga, nesanice i boljeg spavanja, put sretnog života, boljeg i uspješnijeg učenja. Vjerujte u misiju zbog koje smo došli na ovaj svijet, da budemo dobri ljudi. Volite svoj život, on je Vaš. Upamtite, rad je ključ uspjeha, rekao je na ovoj promociji Kemal Balihodžić, autor.

Abeceda uspjeha i dobrog zivota Travnik (5)

Knjiga života i mudrosti

Knjiga pozitivnog jačanja ličnosti

Vjerujte u misiju ovozemaljskog života

Volite svoj život, on je Vaš

Rad je ključ uspjeha

[nggallery id=5]

Nema komentara

Napiši komentar