Abeceda uspjeha – Mulo Hadžić

Izvodi iz knjige „Abeceda uspjeha i dobrog života & Tajne i vrline uspješnih“ autora Kemala Balihodžić, iz životne priče Mule Hadžić:

 Cijeniti svakog i uvažavati razlita mišljenja

Ocjene Vašeg uspjeha – pouka za druge, da uđu smjelije i u druge sfere života, da budu uspješni, u isto vrijeme da ostvaruju „svoj san“ i svoj lični dobar život. Šta preporučujete mladima, onima koji imaju želje i ambicije da se aktivno bave naukom, naučnim stvaralaštvom, čemu trebaju posvećivati posebnu pažnju.

Hadžić: Čovjek dok je živ uči i mora biti spreman za prihvatanje novih saznanja. Važno je da znanja koja posjedujete podijelite sa drugima na ovaj ili onaj način. Važno je da cijenite svakog čovjeka i uvažavate različita mišljenja, pitate za savjet i dijete i odrasle. Ja danas uglavnom znanja koja posjedujem prenosim kroz knjige ostavljajući tako trag o historijskom razvoju svoga grada i njegovih ljudi u želji da će moj primjer jednog dana slijediti i mlađi sugrađani i svojim znanjima nadograđivati moja djela. Morate znati da čovjek prvo mora imati želju za nešto što radi i u ovom poslu biti hrabar, upustiti se u izazov koji, kada mu pružite ruku, ne pušta dok sve ne privedete kraju. Toga se ne treba plašiti jer kada u konačnici vidite djelo svoga rada kroz, u mom slučaju, knjigu, osjećaji su pomiješani. Dio vas je ugrađen kroz vaš rad u to djelo i svaki put kada pogledate u korice vidite sebe. Neka vam to bude motiv za rad.“

Nema komentara